Ismét az utasok döntésére bízza az All Nippon Airways, hogy jövőre a turista és prémium turista osztályán milyen ételeket szolgáljanak fel tíz hagyományos japán fogás közül.

Az All Nippon Airways (ANA) elkötelezett az iránt, hogy az utasok visszajelzései alapján tervezze meg turista és prémium turista osztályán a fedélzeti menüt. A légitársaság már hetedik éve rendezi meg a Fedélzeti Menü – Általános Választások nevű szavazását: a nagyközönség tíz különböző tradicionális japán étel közül választhat. 

Japán különböző térségeiből származó tíz főételre lehet szavazni, amelyek közül négy nyertes kerül majd ki. A szavazás két szakaszban történik: az elsőben október 8-tól 17-ig lehet voksolni a Japán keleti részéből származó öt ételre, a második, október 18. és 27. közötti szakaszban pedig a nyugati térség szintén öt fogása közül lehet kiválasztani a legjobbakat. Mindkét választáson a két legtöbb szavazatot összegyűjtő főétel lesz a befutó. 

A szavazás első szakaszában az alábbi főételek közül lehet választani (forrás: ANA)

Mind a tíz versenyző főétel tradicionális japán egytálétel, más néven don. Ennek alapja a főtt rizs, amelyet egy nagyobb tálba helyeznek, majd különböző húsokkal, zöldségekkel pakolnak meg. A donnak nagyon sok variációja létezik, régiónként más-más a hagyomány. A speciálisan a szavazásnak dedikált weboldalon mindegyik donról részletesen is olvashatunk.

Az eredményeket november közepén közli a légitársaság, fedélzeti menüje részeként pedig 2020 márciusa és 2021 februárja között szolgálja fel a nyertes fogásokat.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.