Szigorítja az amerikai Közlekedésbiztonsági Hatóság (TSA) a repülőtéri és légitársasági dolgozók szúrópróba-szerű ellenőrzését, hogy így akadályozzák meg a fegyverek és robbanóeszközök becsempészését.

Fotó: Berlin Airport | © AIRportal.hu

Fotó: Berlin Airport

Az ABC hírtelevízió tudósítása szerint a szigorításnak köze van a párizsi merényletekhez, illetve az orosz Metrojet légitársaság Airbus A321-esének október 31-i katasztrófájához is. Utóbbi esetben kiderült, hogy a gép fedélzetére csempészett bomba robbant fel és ez okozta a gép lezuhanását a Sínai-félszigeten.

A szigorított ellenőrzés minden olyan dolgozóra vonatkozik, akik a közforgalom elől elzárt területekre is beléphetnek, de Bruce Anderson, a TSA szóvivője a hírtelevízió kérdésére nem nyilatkozott arról, hogy milyen gyakoriak lesznek az átvizsgálások.

A cikk megemlített két konkrét esetet, amely még tavaly decemberben történt Atlantában. Egy Delta Air Lines-nak dolgozó poggyászkezelőt azért tartóztattak le, mert belépőkártyája segítségével többször is fegyvereket csempészett a gép fedélzetére, de volt, hogy a Szövetségi Légügyi Hatóság (FAA) egyik munkatársa ment fel az Atlantából New Yorkba tartó gépre fegyverrel a csomagjában, de fegyvertartási engedélye nem volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!