A nemzetközi repülőjáratok a szokásosnál szigorúbb ellenőrzés után szállhattak fel hétfőn Guyanából egy amerikai biztonsági figyelmeztetés miatt.

A georgetowni amerikai nagykövetség vasárnap közölte a honlapján, hogy “meg nem erősített fenyegetésről” kapott értesítést a Trinidad és Tobagóban bejegyzett Caribbean Airlines Egyesült Államokba tartó járataival kapcsolatban.

A légitársaság három járata a nap folyamán incidens nélkül szállt fel New York felé. A dél-amerikai ország közlekedési minisztere, Robeson Benn bejelentette, hogy a figyelmeztetés ellenére a gépeken csak tizenhárommal kevesebb utas volt, mint a “normális” napokon.

Amerikai részről nem hivatalosan részletezték a fenyegetettség mibenlétét, de Benn szerint a légitársaság a múlt héten Barbadosról kapott egy névtelen telefonhívást.

Guyana jelenleg a latin-amerikai és a karibi térség iszlám kulturális központjai és egyesületei tanácskozásának ad otthont. Mari Harf amerikai külügyi szóvivő Washingtonban kijelentette, hogy a fenyegetés nem állt összefüggésben a tanácskozással. A figyelmeztetést a külügyminisztérium óvatosságból tette közzé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!