Kötelező lesz az utasoknak három óránként maszkot cserélni, az ülőhelyen becsatolt övekkel maradni és kesztyűt viselni az Aeroflot járatain.

Számos új, az egészségre és a biztonságra összpontosító szabályzatot jelentett be az orosz nemzeti légitársaság, az Aeroflot a koronavírus-járvány miatt. Az már korábban kiderült, hogy szinte az összes légitársaság előírja maszk viselését a fedélzeten,
az Aeroflot viszont emellett a gumikesztyű használatát is hasonlóan kötelezővé teszi járatain, a maszkot 3 óránként mindenkinek cserélnie kell, végig becsatolva kell ülni, csak a mosdóba lehet kimenni.

Három óránkénti maszkcsere kötelező az Aeroflot járatain (Forrás: Unsplash)

Az egyelőre nem világos, hogyan jelzik majd az idő leteltét, lehetséges, hogy az utaskísérők jelentik be, mikor kell cserélni a védőmaszkot.

A tájékoztatás szerint akinél nincs ebből tartalék, annak a személyzet biztosít.

Egyéb szigorú szabályozás is érvényben lesz a fedélzeten: a kézipoggyászt csak a tárolóban lehet elhelyezni, és külön engedély nélkül az út folyamán tilos kinyitni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A fedélzeti kiszolgálás során kizárólag előre csomagolt ételt és italt szolgálnak majd fel.

Emellett engedélyezett saját élelmiszert is a fedélzetre vinni, de ezeknek is bontatlan csomagolásban kell lenniük.

Az utazás előtt minden utasnak kézfertőtlenítőt kell használnia, illetve a testhőmérsékletet is mérik majd a földi kiszolgálók, és ha ez valakinél meghaladja a 37 fokot, megtagadják az érintettől a beszállást.