A szófiai helyett szarajevói légi útvonalat is támogathat a kormány, miután a Wizz Air bejelentette, járatot nyit Budapest és a bolgár főváros között – írta az Ex-yu Aviation szaklap.

 | © AIRportal.hu

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábban több nyugat-balkáni útvonal (podgoricai, tiranai, pristinai, szkopjei) támogatását is kilátásba helyezte, az Ex-Yu szerint Szófia végül kikerült a programból, mivel a Wizz Air bejelentette járatnyitási szándékát, helyette viszont Szarajevó is megjelent a támogatotti körben.

A kormány a napokban fogja kiírni a pályázatot ezen légi útvonalak üzemeltetésére, ezt bármely, az unió területén regisztrált légitársaság megteheti, bár a pontos feltételek egyelőre nem ismertek. Korábban Peter Gašperšič szlovén közlekedési miniszter jelezte, az Adria Airways több budapesti útvonalat is megpályázhat.

Az NFM célja a járatok nyitásával a kereskedelem fellendítése, amely a Maléves időkben élénk volt. A nemzeti légitársaság 2012-es csődje óta azonban csak Belgráddal van összeköttetése Budapestnek, a teljes balkáni régió azóta kiszolgálatlan, az ottani repülőterek Bécsen, vagy Münchenen keresztül érhetők el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!