Idén nyáron két bázisán biztosítja a csatlakozásokat a Ryanair, de csak tesztüzemben, a szűk keresztmetszet a csomagkezelésben van – mondta Michael O’Leary vezérigazgató.

A ch-aviation szerint a cégvezető az ír Independentnek azt mondta, három-hathónapos időszakban tesztelik majd az intézkedést a stanstedi és barcelonai bázison annak ellenére, hogy ezzel várhatóan nem emelkedik majd a járataik töltöttsége, és eszük ágában sincs a point-to-point modellt felváltani a gyűjtő-elosztó rendszerrel. A Ryanair járatainak átlagos töltöttsége 90 százalék körül mozog.

Elmondása szerint a legnagyobb kihívást a csomagkezelés jelenti, próbálják úgy bevezetni az intézkedést, hogy ne veszítsenek el hatalmas mennyiségű poggyászt. Viszont, ha sikeres lesz, akkor további repülőterekre, sőt, légitársaságokra is kiterjeszthetik.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


A Ryanairnek nem ez az első szárnypróbálgatása a gyűjtő-elosztó rendszer irányába, hírek szerint a TAP-pal, a Norwegiannel és az Aer Lingussal is voltak megbeszélések arról, hogy a Ryanair járatai ráhordanának full service légicégek hálózatára.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!