Több légitársaság érdeklődik a debreceni repülőtér iránt, s várhatóan jövőre új menetrend szerinti járat indulhat a városból – közölte a település polgármestere szerdán a repülőtéren, amikor a Wizz Air légitársaság 250 ezredik utasát köszöntötte.

A Wizz Air-flotta egyik Airbus A320-as típusa. (Fotó: Csemniczky Kristóf - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air-flotta egyik Airbus A320-as típusa.
(Fotó: Csemniczky Kristóf – AIRportal.hu)

Papp László (Fidesz-KDNP) nem nevezte meg, hogy milyen légitársaságokkal tárgyalnak, de az MTI érdeklődésére annyit elmondott: várhatóan németországi városba indítanak jövőre új járatot Debrecenből.

Az elmúlt három évben megháromszorozódott a légikikötő utasforgalma, miután a Wizz Air légitársaság elindította a Debrecen-London, majd a Debrecen-Eindhoven járatokat – mondta a polgármester megemlítve, hogy London Luton repülőterére az év nagy részében naponta, a holland városba pedig heti két alkalommal közlekednek a repülők Debrecenből.

A Wizz Air az elmúlt években Milánóba és Dortmundba is közlekedtetett járatokat Debrecenből, ezeket azonban megszűntette.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Papp László elmondta azt is, hogy a repülőtér utasforgalma év végére eléri a 150 ezret, jövőre pedig 170 ezres utasszámot terveznek. Utóbbi kapcsán megjegyezte: a tárgyalások jelenleg is folynak, s már közel állnak a megállapodásokhoz, ami garantálja majd az utaslétszám bővülését.

A polgármester szerint a másik fejlesztési irány a nemzetközi áruforgalomba való bekapcsolása a légikikötőnek. Megemlítette, hogy már elkészült a repülőtéren a vasúti átrakó, a raktárcsarnokok, s jövő év elején indul az első kamionszállító irányvonat, amely Bécsen át három nagy európai kikötőbe szállítja majd a rakományokat.

Sápi Tamás, a debreceni repülőtér igazgatója az MTI érdeklődésére hozzátette: jövőre jelentősen növelni kívánják a charterforgalmat. Az idén Törökországba, Bulgáriába és Görögország két szigetére több mint tízezer utast vittek chartergépekkel a nyári időszakban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!