Időjárási okok miatt csak a csütörtöki menetrendből több mint ötezer járatot töröltek a légitársaságok. A keleti-partot beborította a hó.

A FlightAware adatbázisa szerint csak csütörtökön 5500 belföldi, az Egyesült Államokba tartó, vagy onnan induló járatot voltak kénytelenek a légitársaságok törölni a minden rekordot megdöntő havazás miatt. Csütörtökön az Egyesült Államokat 27 ezer járat érinti majd.

A csütörtöki adatok szerint legtöbbet, 509-et a United volt kénytelen törölni, ez a csütörtöki összes járat majdnem negyede. Az American Airlines 387, a Southwest és a JetBlue is 338 járatát mondta le az időjárási körülmények miatt.

Forrás: Delta News Hub

New York-i John F. Kennedy-repülőtér forgalmát helyi idő szerint délelőtt fél 12-kor fel kellett függeszteni. A FlightAware szerint a legtöbb járatot (473 érkező és 414 induló) Newark-Liberty-n kellett törölni (, Bostonban 361 induló és 356 érkező, LaGuardián 301 induló és 275 érkező járat nem száll fel, vagy le, ez a repülőtér forgalmának 90 százaléka.

A rekord havazást és 110 kilométeres, orkán erejű szelet hozó ciklon csütörtök virradóra érte el a keleti partot és több ezer mérföld hosszan terül el Észak-Karolinától Maine államig.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légiközlekedést Nyugat-Európában is eléggé megnehezíti az időjárás. Az Eleanor névre keresztelt vihar miatt Lutonon, Gatwicken, Leedsben és Manchesterben is számos járatot töröltek, illetve sok a késés is. Az erős szél miatt több járat nem tud leszállni, ezért megpróbálnak kitérő repülőtéren landolni.