Több utast szállított áprilisban az International Airlines Group (IAG) és az Air France-KLM, a Lufthansával viszont kevesebben repültek áprilisban, mint egy évvel korábban a cégcsoportok statisztikái szerint.

International Airlines Group

 | © AIRportal.hu

A legjobb teljesítményt a British Airways, az Iberia és az Aer Lingus tulajdonosa utóbbi cég tavaly áprilisi forgalmát is ide számolva 4 százalékkal 7,9 millióra növelte utasforgalmát az év negyedik hónapjában. A kapacitást 2,6 százalékkal növelte a cégcsoport, a járatok átlagos töltöttsége 0,2 százalékponttal 78,6 százalékra javult. A csoporton belül értékesített utaskilométerben számolva a British Airways 1,5, az Iberia 1,6, az Aer Lingus 6,3 százalékkal javította forgalmát.

Az év eddigi részében a cégcsoport 28,3 millió utast szállított, 8,3 százalékkal többet, a járatok kihasználtsága 1,2 százalékponttal 78,8 százalékra javult.

Az IAG adatait némiképp torzítja, hogy a teljes utasforgalomba beleszámolják a diszkont Vueling teljesítményét is

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Air France-KLM

 | © AIRportal.hu

Az Air France-KLM az év negyedik hónapjában 2,8 százalékkal 6,7 millióra növelte utasai számát, a kapacitást hajszálnyival, 0,1 százalékkal toldották meg, ennek is köszönhetően a járatok kihasználtsága 1,2 százalékponttal 85,4 százalékra javult. Az France és regionális vállalata, a Hop! 1,2 százalékkal 4,1 millióra, a KLM pedig 5,5 százalékkal 2,5 millióra növelte utasszámát.

Az év első négy hónapjában a francia-holland cégcsoport 24,7 millió utast szállított, 3,4 százalékkal többet, mint a tavalyi év ugyanezen időszakában, a járatok töltöttsége 1,8 százalékponttal 84,7 százalékra javult.

A Transaviával 1 millióan utaztak, 28 százalékkal többen, mint tavaly áprilisban, így a csoport teljes utasforgalma 7,7 millió volt, 5,7 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Az év eddigi részében a teljes utasforgalom 4,9 százalékkal 27,6 millióra bővült.

Lufthansa

 | © AIRportal.hu

Rontott viszont a Lufthansa-csoport, amely 7,5 milliós forgalmat bonyolított áprilisban, 3,1 százalékkal kevesebbet, mint tavaly ugyanilyenkor. A kapacitást 0,8 százalékkal növelték, így a járatok töltöttsége 1,9 százalékponttal 76,3 százalékra mérséklődött. A Lufthansával 3,8, a Swiss-szel 1,6, az Austrian Airlines-szal 1,3 százalékkal utaztak kevesebben.

A január-áprilisi időszakban a Lufthansa-csoport full service légicégeivel 26,5 millióan repültek, 0,8 százalékkal többen, mint az előző év azonos időszakában, de a járatok töltöttsége 1,5 százalékponttal 75,3 százalékra csökkent.

Az Eurowings áprilisban 1,4 millió utast fuvarozott, 3,1 százalékkal többet, a járatok kihasználtsága 1,3 százalékponttal 75,7 százalékra csökkent. A csoport teljes utasforgalma az Eurowingset is ide számolva áprilisban 8,9 millió volt, 2,1 százalékkal alacsonyabb, mint tavaly. Az év eddigi részében a teljes utasforgalom 1,9 százalékkal 31,2 millióra bővült tavalyhoz képest.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!