Több utast szállítottak Európa legnagyobb diszkont légitársaságai márciusban az előző évi szinthez képest, a Ryanair és a magyar kötődésű Wizz Air kétszámjegyű bővülést ért el – írja az MTI a társaságok honlapján közölt utasforgalmi statisztikákra hivatkozva.

Az ír Ryanair a 2015-ös 6,6 millióról 28 százalékkal 8,5 millióra növelte utasai számát, a töltöttségi mutató pedig 4 százalékponttal 94 százalékra javult. A cég közlése szerint 12 havi gördülő utasforgalma 106,4 millió volt március végén, ami 18 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Megint a Ryanair bővült a legnagyobb mértékben. (Fotó: Ryanair) | © AIRportal.hu

Megint a Ryanair bővült a legnagyobb mértékben. (Fotó: Ryanair)


Az angol easyJet ennél kisebb mértékű, 4,3 százalékos bővülésről adott számot. A társaság narancssárga-fehér Airbusain márciusban 5,7 millióan utaztak, 4,3 százalékkal többen, mint tavaly ugyanilyenkor. A járatok kihasználtsága viszont 1,3 százalékponttal 91,3 százalékra mérséklődött. Az éves gördülő utasforgalom 70,7 millió volt, ami 7,2 százalékkal haladja meg a tavaly márciusit.

A magyar kötődésű Wizz Air szintén kétszámjegyű bővülésről számolt be. Márciusban 1,6 millióan választották valamelyik járatukat, míg egy évvel korábban 1,3 millió volt az utasforgalmuk, ez 20 százalékos bővülésnek felel meg. A Wizz Air gépeinek átlagos töltöttsége egy százalékponttal 86,3 százalékra javult.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!