Egy százalékkal csökkent az árbevétele az angol diszkont easyJet légitársaságnak a második negyedévben, de több utast szállítottak és az egy székre eső üzemelési költségük is alacsonyabb volt az előző év azonos időszakához képest.

A légitársaság szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint bevételeik kisebb mértékben csökkentek, mint ahogy azt májusban várták. Utasforgalmuk 6,2 százalékkal 19,1 millióra nőtt, a járatok átlagos töltöttsége 91,7 százalék volt, 1,3 százalékponttal magasabb, mint tavaly ugyanebben az időszakban.

Negatívan érintette a társaságot a francia légiforgalmi irányítók sztrájkja és a Róma-Fiumicino repülőtéren keletkezett tűz, ezek miatt a vártnál több, összesen 1364 járatot kellett törölni.

A közlés szerint Caroly McCall, az easyJet vezérigazgatója az adatokat kommentálva azt mondta, megfelelően működik a stratégiájuk, a második féléves ülőhelyek 77 százaléka már most le van foglalva, így arra számítanak, hogy adózás előtti nyereségüket sikerül a 2014. szeptember 30-án zárult pénzügyi évben elért 581 millióról 620 és 660 millió angol font közötti szintre emelni.

A társaság által közölt adatok szerint a légitársaság 1,2 milliárd font árbevételt ért el, de nettó eredményről nem közöltek adatot.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!