Leszállt a Román Légierő egyik gépe péntek délután 4 óra előtt Budapesten, a Liszt Ferenc-repülőtéren – közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Az M5-ös autópályán péntek kora reggel történt tömegbalesetben hárman meghaltak – mindhárman román állampolgárok -, 31-en megsérültek.

Victor Ponta román miniszterelnök a balesetet követően bejelentette: egy kórházi felszereléssel ellátott katonai repülőgép indul orvos csoporttal kora délután Budapestre, hogy segítséget nyújtson a kórházakban ápolt romániai sérültek ellátásában és lehetővé tegyék hazaszállításukat.


Hardy Mihály az MTI-nek elmondta: a Román Légierő egy C27-es Spartan típusú katonai szállítógépe szállt le a Liszt Ferenc repülőtéren.

Fogadása különleges szervezést igényelt, hiszen ilyen esetben rendőri felvezetést kapnak az utasok, akiknek a biztonságát is garantálni kell, illetve különleges okmányellenőrzést végeznek. Minderre kialakult menetrenddel rendelkeznek és a reptér együttműködik a megvalósításában a hatóságokkal – tette hozzá.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Hardy Mihály közölte: úgy tudja, hogy a tömegbaleset áldozatainak hozzátartozói is érkeztek a géppel.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!