További kapacitásnövelést hajt végre London Luton repterén a Wizz Air, a légitársaság még egy Airbus A321-est telepít londoni bázisára. Ezzel hétről nyolcra nő a brit fővárosban állomásoztatott Wizz-gépek száma. 

Az új repülőgép kapacitását is kihasználva a Wizz Air idén összesen 7,4 millió ülést kínál Lutonból, 23 ország 47 repterére.

A Wizz két útvonalán is sűríti járatait áprilistól: a Luton – Kisinyov vonalon immáron naponta repülnek majd a cég Airbusai, míg Bukarest irányába heti 21-ről 26-ra emelkedik a járatok száma.

A mostani kapacitásnövelés azonban eltörpül a két hónappal ezelőtt bejelentetthez képest, amikor az angliai bázison található gépei számát egyről hétre növelte a cég. Akkor nyolc új útvonalat is bejelentettek: Lárnaka, Tallinn, Pozsony és Lviv mellett indulnak járatok Athén, Rejkjavik és Bari reptereire is.

A Wizz Air Airbus A321-ese Budapesten (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – Airportal.hu)

A bővítés a Wizz szerint már csak a tavalyi évben tapasztalt növekedés miatt is indokolt, 2017-ben ugyanis a cég Londonból induló járatai 5,5 millió utast szállítottak, 11%-al többet, mint egy évvel korábban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezzel a magyar kötődésű légitársaság az európai piac egyik leggyorsabban növekvő szereplőjévé, és Luton második legnagyobb légi fuvarozójává vált, a brit Easyjet után.

Az repülőgép érkezésével tovább növekszik a londoni bázison dolgozó alkalmazottak száma, az újabb A321-es közvetlenül 42 embernek ad majd munkát, ezzel idén összesen 223 új munkatársat alkalmaz a cég.