Új ajánlatot tesz a Lufthansa a sztrájkot hirdető Ufo-szakszervezetnek, egyszeri 3 ezer eurót és két lépcsőben 3,4 százalékos béremelést kínálnak a légiutas-kísérőknek – közölte a légitársaság kedden az MTI-vel.

Fotó: Lufthansa | © AIRportal.hu

Fotó: Lufthansa

A légitársaság igazgatósága arról döntött, hogy egyszeri kifizetésként 3 ezer eurót ajánlanak fel, és jövő év elejétől 1,7 százalékkal emelik minden Lufthansa légiutas-kísérő bérét, amelyet 2017-től további 1,7 százalékos emelés követ.

A légitársaság elfogadja a szakszervezet követelését a nyugdíjazással kapcsolatban: minden jelenleg állományban lévő légiutas-kísérő 55 éves korában nyugdíjba mehet és a jövő év elejétől belépők számára is “vonzó” nyugdíjazási rendszert biztosítanak. Álláspontjuk szerint ezzel minden szakszervezeti követelésnek eleget tesznek.

Az ajánlatról azonnali egyeztetést kezdeményeztek a szakszervezettel, hogy befejeződjön a múlt pénteken indított sztrájk.

Ezzel párhuzamosan a Lufthansa költségproblémák miatt felülvizsgálja az ázsiai, afrikai, dél-amerikai útvonalait.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Ufo tájékoztatása szerint szerdán kiszélesítik a sztrájkot, és mindhárom bázisukról (Frankfurt, München, Düsseldorf) induló összes közép- és hosszútávú járat indulását megakadályozzák. Az akció válaszlépés arra, hogy a Lufthansa kedden keresetet nyújtott be a düsseldorfi és a darmstadti munkaügyi bíróságon, kérve, hogy minősítsék törvénytelennek a munkabeszüntetést.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!