Rekordszámú spanyol turistára számít Magyarországon az idén a Magyar Turizmus Zrt., a spanyol Iberia légitársaság Madrid-Budapest járatának júniusi elindulásának hatására.

Iberia járatnyitó (Fotó: AIRportal) | © AIRportal.hu

Iberia járatnyitó (Fotó: AIRportal)

Az MT Zrt. hírlevele szerint 2015-ben a Magyarországra látogató spanyolok száma akár 15 százalékkal is növekedhet és elérheti a 160 ezer főt, a spanyol vendégéjszakák száma 80 ezerrel 400 ezerre nőhet.

Kiemelik: a közvetlen járatok újbóli elindulásával új időszak vette kezdetét a magyar-spanyol turisztikai kapcsolatokban. A Magyarország és Spanyolország közötti közvetlen repülőgép férőhelyek száma 2014-ben csaknem 95 700 volt, ami az idén több mint 64 ezer férőhellyel, azaz 67 százalékkal bővül. A növekmény részben az Iberiának, részben pedig a fapados légitársaságok járatbővítéseinek köszönhető.

A Magyarországra látogató spanyol turisták száma 137 900 volt 2014-ben, ami csaknem 7 százalékkal több az előző évinél. A növekedés dinamikusan folytatódott az idén is: csaknem 19 százalékkal több spanyol vendég szállt meg a kereskedelmi szálláshelyeken 2015 első negyedévben, az előző év azonos időszakához képest. A Liszt Ferenc repülőtér előzetes adatai pedig 22 százalékos bővülést mutatnak a kétoldalú közvetlen utasforgalomban, az idei év első 5 hónapjában – írták.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!