Még több Airbus A350-est vehet a Malaysia Airlines, hogy pótolja a Boeing 777-eseket, amelyeket a tavaly megkezdett reorganizáció miatt szórtak ki a flottából – irt a ch-aviation.

Az első gépek 2017 októberében érkeznek meg a légitársasághoz, a négy A350-900-ast az amerikai Air Lease Corporationtől bérlik. A negyedéves adatok közlésével együtt jelentette be a társaság, hogy bővítheti A350-es rendelését, de pontos számot nem adtak meg.

Fotó: Kovács Gábor - AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: Kovács Gábor – AIRportal.hu


A Malaysia Airlines két évvel ezelőtt egy éven belül két Boeing 777-esét is elvesztette. Március 8-án a 370-es járatot teljesítő gép eltűnt a Dél-kínai-tenger felett, és a repülőt azóta sem találták meg, csupán néhány roncsdarabot sodort a partra az óceán. Nem sokkal később, július 17-én a 17-es járatot repülő 777-est veszett oda, amikor az orosz-ukrán határ felett lelőtték a gépet. A két balesetben összesen 537-en haltak meg.

A balesetek után az akkor már egyébként is rossz anyagi helyzetben lévő Malaysia Airlines még rosszabb helyzetbe került, és tavaly nyáron átszervezéseket jelentettek be. Ennek keretében több hosszútávú járatukat (így az európaiak jelentős részét is) megszüntették, és elküldték dolgozóik egyharmadát, nagyjából hatezer embert, a Boeing 777-eseket pedig kivonták a flottából.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!