Újabb kiszervezések lesznek a British Airwaysnél, a call center szolgáltatást bízzák külsősökre, a lépést sokan ellenzik a múlt havi egynapos leállás miatt, mivel sokan úgy vélik, áttételesen azt is a kiszervezés okozta.

Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu

A The Independent cikke szerint a megállapodást maga a Capita nevű cég jelentette be, akik elnyerték a jogot a call centerek üzemeltetésére. A British Airwaysnél ezzel mintegy ezer fős létszámleépítés követkehet, a kiszervezés okai mögött a költségcsökkentés húzódik meg.

Szakértők erős kritikával fogadták a brit légitársaság döntését, mivel május végén a légitársaság egy napra teljesen leállt egy informatikai hiba miatt, amelyért áttételesen a kiszervezést okolták. A The Times című konzervatív brit napilap által idézett vállalati források szerint egy alvállalkozó cég karbantartást végzett a BA londoni adatforgalmi központjában a Heathrow repülőtér mellett, és
az egyik alkalmazott egyszerűen kikapcsolta a szünetmentes áramforrást, amely a normál hálózati áramellátás mellett a vészhelyzeti tartalékot biztosító akkumulátorokkal, illetve a dízelgenerátorral is összeköttetésben volt.

A szerződést még nem írták alá, de ezen már semmi nem múlik, az anyacég International Airlines Group ugyanis kiadta, hogy a költségcsökkentés jegyében ki kell szervezni a repüléshez nem szorosan kötődő tevékenységeket. A légitársaság a lap érdeklődésére megerősítette, hogy a nagyobb ügyfél-elégedettség elérése érdekében átgondolják a telefonközpontok működését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság telefonos központjai évente mintegy 9,5 millió hívást bonyolítanak. A legnagyobb központ Newcastle-ban van, ahol 750 munkavállalóval dolgoznak, míg Manchesterben nagyjából 350-en dolgoznak a telefonközpontokban. Emellett a British Airways Delhiben is üzemeltet egy központot, de ez a kiszervezés az indiai egységet nem érinti.