Újraindul a Norwegian, a légitársaság a skandináv központokból és Gatwickről is közlekedtet járatokat júliustól, elsősorban a kedvelt mediterrán üdülőhelyekre, de visszatér két budapesti járat is.

A légitársaság tájékoztatása szerint július 1-jén Gatwickről és Edinburgh-ből Oslóba és Koppenhágába indítják el a járatokat, Londonból Oslo felé heti hét, Koppenhágába heti hat, Edinburghből pedig heti két-két járat lesz elérhető.

Emellett a légitársaság a népszerű mediterrán országokba, Spanyolországba, Görögországba indítja újra a járatait, de a cikk írásakor elérhető adatok szerint július 2-től elindul három budapesti járat is.

Júliusban heti háromszor közlekedik az Oslo-Budapest, kétszer a Koppenhága-Budapest járat, augusztustól mindegyik útvonalon bővíti kapacitását a légitársaság.

Illusztráció, a Norwegian egyik Európában használt Boeing 737-800-asa (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

Április óta a Norwegian mintegy 120 gépéből mindössze nyolccal repült norvég belföldi járatokon, júliustól 12 gép kerül vissza az aktív flottába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A társaság a skandináv központokból Európa több pontjára 76 útvonalon közlekedik majd, emellett megmarad a 13 norvég belföldi járat is, amelyeket most is teljesítenek.