A bécsi repülőtér is rekord utasforgalmat ért el 2015-ben, Schwechaton 22,8 millióan fordultak meg az előző évben, a gépmozgások száma és a járatok átlagos töltöttsége marginálisan csökkent.

A repülőtér üzemeltetője honlapján közölte, hogy összesen 22 millió 775 ezer utast kezeltek, amely rekord a repülőtér történetében és 2014-hez képest 1,3 százalékkal bővült a forgalom annak ellenére, hogy több sztrájk is volt az elmúlt évben. A növekedés elsődleges motorjai a hosszútávú járatok voltak, és a már meglévő frekvenciák bővítésével sikerült a többi, elsősorban orosz járat utasforgalmának csökkenését ellentételezni.

Fotó: Vienna Airport | © AIRportal.hu

Fotó: Vienna Airport


A gépmozgások száma 1,7 százalékkal csökkent a bécsi repülőtéren, a járatok átlagos töltöttsége 0,7 százalékkal 74,3 százalékra mérséklődött, a légáru-forgalom szintén csökkent, 2014-hez képest 1,8 százalékkal kevesebb, 272,5 ezer tonna árut kezeltek.

A legtöbben Frankfurtba (598 ezer utas) repültek, a német gazdasági központot London követi 512 ezer utassal, a harmadik helyen Zürich szerepel 481 ezer utassal. A legnépszerűbb hosszútávú járat a bangkoki volt 112 ezres forgalommal. Az utasok 45 százalékát az Austrian Airlines szállította, ezzel továbbra is piacvezető a bécsi repülőtéren az osztrák nemzeti légitársaság.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az idei évre a bécsi repülőtér 0 és 2 százalék közötti forgalombővüléssel számol, míg a gépmozgások terén 0, -1 százalék lehet a változás. Ezzel együtt a várakozások szerint 675 millió euróra nő a repülőtér árbevétele, üzemi eredményük pedig 280 millió euró lehet.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!