Jövő februártól a jelenleg a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége, a Walmart amerikai divízióját irányító Greg Foran veszi át az Air New Zealand vezetését.

Foran 2011 óta több magas beosztásban dolgozott a kiskereskedelmi cég irányításában, amely árbevételét tekintve a világ legnagyobb vállalata, 2014 óta ő vezeti a teljes Egyesült Államokon belül zajló működést – olvasható az ATW Online beszámolójában. Azelőtt több ausztrál és új-zélandi kiskereskedelmi cégnél dolgozott, de a légiközlekedésben egyáltalán nincs tapasztalata.

A légitársaság irányítását Greg Foran a tervek szerint 2020. január 31-i hatállyal veszi át, ezzel egy időben a most ideiglenes megbízatással dolgozó Jeff McDowall visszatér pénzügyi igazgatói pozíciójába.

A kinevezésről Therese Walsh, az igazgatótanács elnöke elmondta: külön öröm számukra, hogy egy világszinten ismert és sikeres új-zélandit sikerült visszacsábítani hazájába. Walsh kiemelte, a Foran által eddig irányított cégek kiemelkedően jó mutatókat produkálnak, ügyfél-orientáltságuk megkérdőjelezhetetlen. Walsh szerint hasonló eredményeket várnak tőle a légitársaság vezérigazgatói posztján is.

Forrás: Air New Zealand

Foran a munkáját azért csak három hónap múlva kezdi meg, mert jelenlegi munkahelyén segít az utódja kiválasztásában, és igyekszik zökkenőmentesen átadni a vállalat vezetését – olvasható kiadott közleményében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Elődje, Christopher Luxon nyolc év után állt fel még idén szeptemberben, mert a 2020-as új-zélandi választásokon képviselőjelöltként vesz részt, és inkább erre kíván koncentrálni, annak ellenére, hogy  júniusban meghosszabbította vezetői szerződését. Még 2011 előtt Foranhoz hasonlóan ő is a kiskereskedelmi szektorban dolgozott, vezérigazgatóként a Unilever kanadai leányvállalatát irányította.

Lemondása után az Air New Zealand globális utódkeresésbe kezdett, magasan kvalifikált külső pályázók mellett több, házon belülről érkező jelöltet is meghallgattak. Az ideiglenes vezérigazgatónak kinevezett McDowall nem pályázta meg a pozíciót.