Vadsztrájk akadályozza a poggyászmozgatást a Leonardo Da Vinci római nemzetközi repülőtéren. A bőröndök kiadására kedden több mint három órát vártak a Rómába érkező utasok.

Kaotikus állapotokat teremtett a rakodómunkások hétfő óta tartó vadsztrájkja. Az előre be nem jelentett munkabeszüntetés, valamint a szándékosan lassított munkavégzés miatt akadozik az induló poggyászoknak a repülőkre való felrakása és az érkező poggyászok kiadása is.

A szerencsésebb utasok több óra várakozás után futószalagon kapják meg bőröndjeiket. Másoknak a repülőtér folyosóin egymásra dobott poggyászok közül kell kikeresni sajátjaikat. Csomagokkal teli poggyászkocsik sorakoznak a felszálló pályáknál is. A sztrájk miatt számos gépre nem is teszik fel a bőröndöket.

A Leonardo Da vinci repülőtéren dolgozó rakodómunkások sztrájkja egybeesik az Alitalia és az olasz légitársaságot felvásárló Etihad közötti tárgyalásokkal. Az Egyesült Arab Emírségek Nemzeti Légi Közlekedési Vállalata az Alitalia új tulajdonosa. A tervek szerint az Etihad több mint 2700 fős létszámleépítést tervez. A poggyászrakodók szakszervezetei úgy értesültek, ebből 1500 fős elbocsátás ezeket a repülőtéri dolgozókat érinti.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!