Vasárnap a nyári időszámítással életbe lép a nyári menetrendi időszak, amelyben a légitársaságok több járatot indítanak Budapestre, illetve Budapestről.

A Budapest Airport lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint egyebek mellett napi kettőről háromra sűríti járatai számát az airberlin a magyar és a német főváros Tegel repülőtere között. Az új járat menetrendje ideális: kora reggel, délután és késő este közlekedik, ami kényelmes összeköttetést jelent az üzleti utazók számára, valamint új csatlakozási lehetőségeket nyújt Berlinben az Egyesült Államokba és más európai célállomás felé.

Március 17-én és 19-én elindult a Ryanair két új járata, Máltára és Malagára. Mindkét járat heti kétszer közlekedik. Az ír légitársaság ennél is több nyaralós desztinációt hoz a nyári menetrendjében, ugyanis áprilisban indul a korfui és a las palmas-i járat. Utóbbi szigetekre heti egy-egy alkalommal repülnek Budapestről.

Egyebek mellett az airberlin is bővíti budapesti kínálatát | © AIRportal.hu

Egyebek mellett az airberlin is bővíti budapesti kínálatát


Bővül az easyJet budapesti kínálata is: a genfi, a bázeli, a berlini, a párizsi és a london-gatwicki járatok mellé érkezik április 26-án Lyon, ahová heti három alkalommal repül az easyJet Budapestről. Lyon egyszerre izgalmas turisztikai desztináció, például egy hosszú hétvégére, és egyben fontos kereskedelmi, üzleti célpont is. Franciaország második legnagyobb városát egyben gasztronómiai fővárosként tartják számon, ahol nem mellesleg a magyar labdarúgó válogatott is pályára lép június 22-én, az Európa-bajnokságon.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Idén is a Wizz Air szolgáltatja a legtöbb újdonságot a nyári menetrendben. Március 11-én indult új járatuk Nizza és Karlsruhe/Baden Baden repülőterére, ezt követően március második felében nyitottak járatot Liverpoolba, valamint az izlandi Keflavikba és Ibizára. Március 27-én a Wizz Air újraindítja bakui járatát is.

Emellett várható, hogy az Air Transat újra megnyitja járatát Tornotóba, és ugyaninnen megérkezik az Air Canada Rouge első járata is.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!