A heves esőzések és a kialakult áradások miatt lezárták a Csennai Nemzetközi Repülőteret vasárnap estig, az utasforgalmi terminált kiürítették.

Az indiai PTI hírügynökség jelentése szerint az indiai légügyi hatóságok azért döntöttek a repülőtér bezárása mellett, mert a folyamatos, esőzések miatt víz alá került a futópálya.

A terminál épülete – amelyből 1500 embert kellett kiterelni – biztonságban van. Az utasok viszont csak buszon tudták elhagyni a repülőteret, mert az oda vezető úton egyes helyeken térdmagasságban áll a víz, ezért személyautóval járhatatlan.

Szerda estig összesen 119 járatot töröltek, köztük több nemzetközit is, és közel negyven repülőgép ragadt a földön.
Eredeti tervek szerint a repülőteret csütörtök reggelig tartották volna zárva, de a hatóságok végül vasárnap estig meghosszabbították az intézkedést. A repülőtér lezárásáról már NOTAM-ban is értesítették a pilótákat.

A Csennai Nemzetközi Repülőtér India negyedik legforgalmasabb légikikötője, 2014-ben 14,5 millió utast kezeltek, a napi gépmozgások száma 342. A repülőteret bázisként használja egyebek mellett a SpiceJet, a Jet Airways és az Air India is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!