Az emberi erőforrások minisztere a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) főigazgatói feladataival Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ korábbi vezérigazgatóját bízta meg. Az új főigazgató 2016. január 16-án lép hivatalba.

A budapesti repülőtéren található Aeropark repülőgépeinek nagy része is a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) tulajdonában van. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A budapesti repülőtéren található Aeropark repülőgépeinek nagy része is a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum (MMKM) tulajdonában van. (Fotó: AIRportal.hu)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma októberben pályázatot írt ki a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatói posztjának betöltésére. A pályázat eredménytelenül zárult, ezért a miniszter az új pályázat kiírásáig megbízott vezető kinevezéséről döntött.

A megbízott főigazgató feladata a múzeum hosszú távú működtetését célzó koncepció kidolgozása, az intézmény átfogó megújítása és az újjáépítés irányítása.

A Városliget átfogó rekonstrukcióját célzó Liget Projekt részeként a Közlekedési Múzeum is megújul, ami a több mint százéves intézmény újjáalapítását jelenti, hiszen az épület nem csupán eredeti pompáját nyeri vissza, hanem 21. századi tudásközponttá válik. A múzeumi funkciók, a kiállító- és a közönségforgalmi terek megújulnak és több ezer négyzetméterrel bővülnek. Az évtized végére így megjelenésében egy teljes műemléki rekonstrukción átesett, belül pedig egy 21. századi múzeum nyitja majd meg kapuját a megújult Városligetben.

Vitézy Dávid közgazdász, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület egyik alapítója és vezetője, 2010–2014. között a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója, 2015 februárjától pedig a közösségi közlekedés fejlesztését felügyelő miniszteri biztos.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Megbízása a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum élén 2016. január 16-tól, a korábbi főigazgató mandátumának lejártától érvényes.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!