Jelentősen csökkent a francia-holland Air France-KLM-csoport eredménye a harmadik negyedévben 2013 ugyanezen időszakához viszonyítva – derül ki a csoport szerdán nyilvánosságra hozott pénzügyi gyorsjelentéséből.

A honlapon is elérhető adatok szerint a cég árbevétele 6,7 százalékkal 6,7 milliárd euróra csökkent a harmadik negyedévben, adózás előtti eredménye pedig 682 millió euró lett, 397 millió euróval rosszabb, mint 2013 azonos időszakában.

A nettó nyereség 32 százalékos csökkenéssel 100 millió euróra változott, miközben az üzemelés költségei 1,3 százalékkal voltak alacsonyabbak.

Január és szeptember között a társaság 18,7 milliárd eurós árbevételt ért el 3,6 százalékkal alacsonyabbat az előző év azonos időszakához viszonyítva, adózás előtti eredménye 1,2 milliárdos nyereséget mutat, 200 millióval rosszabbat a 2013 január-szeptemberi adatnál, a nettó teljesítmény 514 milliós veszteséget mutatott, míg 2013 szeptemberig 651 milliós veszteséget jelentett a társaság. A működési költségek a január-szeptemberi időszakban a tavalyi hasonló időszakhoz képest 2,8 százalékkal csökkentek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Az Air France Sky Team festésű Airbus A321-es repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az Air France Sky Team festésű Airbus A321-es repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: AIRportal.hu)


Az Air France-KLM adósságállománya 5,2 milliárd euró volt szeptember végén. Az Air France 21 millió eurós veszteséggel, a KLM 265 milliós nyereséggel zárta a harmadik negyedévet. A francia légicég szeptemberig 201 milliós veszteséggel, a holland pedig 232 milliós nyereséggel üzemelt.

Elemzésében a légitársaság hangsúlyozta, hogy az Air France pilótáinak szeptemberi, kéthetes sztrájkja 416 millió eurós bevételkiesést okozott a cégnek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!