2012. október 20-21-én került megrendezésre az IVAO magyar divíziójának 10 éves fennállása alkalmából meghirdetett Real Flight Event, melynek a HungaroControl Zrt. épülete adott otthont.

A rendezvény helyszínére közel 50 IVAO tag látogatott el. Közülük 15-en biztosították a 24 óra leforgása alatt a magyar légtér lefedettségét, a delivery szolgálattól egészen a magas légtéri irányításig.

A pilóták közül sokan elhozták a saját „cockpit-jüket”, és egymás mellől repülték az előre foglalt, vagy épp ad-hoc járatokat. A hálózaton a 24 óra alatt csaknem 385 virtuális pilóta került kapcsolatba a légiforgalmi irányítással, akár átrepülőként, akár az LHCC FIR-ben lévő repterekre érkező, vagy onnan induló forgalmat generálva.

A hálózat magyar részlege 2002-ben, Dr. Kósa Gergely alapításával jött létre. Ez idáig három igazgató látta el a vezetés feladatait, több mint 1084 regisztrált tagjait koordinálva, akik közül a mai napig 232 aktív felhasználó. A hálózat célja, hogy a valós repülést és légiforgalmi irányítást minél valósághűbb módon szimulálja.

© AIRportal.hu - kép

© AIRportal.hu - kép

© AIRportal.hu - kép

© AIRportal.hu - kép

© AIRportal.hu - kép

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!