A British Airwayst és a spanyol Iberiát is tulajdonló International Airlines Group a spanyol Vueling teljes kivásárlását fontolgatja – írja cikkében az ATW Online szakmai hírportál.

Az IAG egy rövid közleményben erősítette meg, hogy az előzetes találgatásoknak megfelelően a vállat vezetősége várhatóan csütörtökön ül össze tárgyalni a témában. Ezen az ülésen fog eldőlni, hogy a cégóriás ajánlatot tesz-e a Vueling légitársaság részvényeinek 100%-ért. A további részletekről majd csak a döntés meghozatala után számolnak be.

Az IAG leányvállalata, az Iberia L.A.E. Operadora, S.A. jelenleg is birtokolja az egyik legnagyobb spanyol fapados cég tőzsderészvényeinek 45.85% -át, így nem véletlen, hogy ennyire nagy az érdeklődés az anyavállalat részéről.

A Vueling, mind az utaslétszámot, mind pedig a flotta méretét tekintve a legnagyobb low-cost modell szerint működő fuvarozó és az Ibéria után a második legnagyobb légitársaság Spanyolországban. A rendkívül gyors terjeszkedést és a társaság sikerességét mi sem bizonyítja jobban annál, hogy a cég jövőre mintegy 100 célállomásra tervez repülni a barcelonai El Prat repülőtérről, mely jelenleg is a cég bázisrepülőtere.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Vueling Airbus A320-as típusú repülőgépei régebben Ferihegyen is sokszor megfordultak, azonban a légitársaság jelenlegi tervei között nem szerepel, hogy visszatérjenek Budapestre. Fotó: Szalmási Szabolcs

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!