A Boeing, az orosz Sberbank és a kizárólagos tulajdonú leányvállalata, a Sberbank Leasing megállapodást írt alá, mely 12 darab Boeing 737-800 repülőgépről szól az orosz ügyfél számára. A most megrendelt repülőgépek várhatóan lízingszerződés keretében az orosz Transaero légitársaság flottájában fog szolgálatot teljesíteni.

Ez a mostani megállapodás – melynek értéke meghaladja az 1 milliárd dollárt – elősegítheti, hogy egy biztos alapot adjon pénzügyi és üzemeltetési szempontból a jövőbeni külföldi gyártású repülőgépek, orosz vállalatok által történő lízingelésének. A Sberbank továbbra is nyomon követi a repülőgép lízingeléssel kapcsolatos nemzetközi előírásokat, lehetővé téve, hogy a légitársaságoknak korszerű, világszínvonalú finanszírozási megoldásokkal állhasson elő.

„A most aláírt megállapodás igen jelentős előrelépés, és bizonyítja a Sberbank elkötelezettségét a légiközlekedési finanszírozás terén. Ez jelentősen hozzájárul Oroszország és az Egyesült Államok közötti kereskedelmi és gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez. A Sberbank a most megrendelt 737-800-as repülőgépeket használva, vállalati ügyfeleinknek a legjobb szolgáltatást nyújthatja a repülőgép lízing iparában.” – nyilatkozta Herman Gref, a Sberbank of Russia vezérigazgatója.

„Ahogy a légiközlekedésnek, úgy a Sberbank-nak is büszke történelme van Oroszországban. Hasonlóképp a Boeing partnersége az orosz iparral és a repülőgépiparral több, mint 40 évre nyúlik vissza. Vállalatunk számára megtiszteltetés, hogy ilyen hosszú és kölcsönösen előnyös kapcsolatot élvezhetünk kiemelkedő ügyfeleinkkel és partnereinkkel, és kiváltságosnak érezzük magunkat, hogy a repülőgép finanszírozás terére is belépő Sberbank támogatását és bizalmát élvezhetjük.” – tette hozzá Shep Hill, a Boeing International elnöke.

„Történelmi mérföldkő ez a Sberbank-kal való hosszú kapcsolatunkban, valamint még egy erős támogatása a 737-esnek.” – nyilatkozta Marty Bentrott, a Boeing közel-keleti, orosz és közép-ázsiai régióért felelős alelnöke. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Sberbank a 737NG-t és piacvezető teljesítményét választotta, mely megbízhatóságot és kivételes értéket nyújt ügyfeleinknek.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Transaero jelenleg a Boeing 737 típus több variánsából is üzemeltet, így több Boeing 737-300, -400, -500, -700 és -800-as altípus is szolgálatban áll. Ezek közül a 737-700-as példányok a Malév tavalyi csődjéig magyar lajstromban szolgáltak hazánk légitársaságának a kötelékében.

A Transaero EI-CZK lajstromú, Boeing 737-400-as típusú repülőgépe. (Fotó: Samu Ádám – AIRportal.hu)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!