Nyolc induló és tíz érkező járatot töröltek a Lufthansa légikísérőinek sztrájkja miatt pénteken Budapesten – közölte Hardy Mihály, a Budapest Airport vállalati és közkapcsolati igazgatója pénteken az MTI megkeresésére.

Hardy Mihály elmondta: miután nem lépett sztrájkba a teljes személyzet a Lufthansánál, így vannak járatok, amelyek elindulnak. A budapesti törlések a frankfurti, a müncheni és a düsseldorfi járatokat érintik, Berlinbe és Hamburgba Budapestről elmennek a gépek. A tervek szerint két járat Frankfurtba is elindul pénteken délelőtt, illetve kora délután – tette hozzá.

A Budapest Airport egyelőre nem kapott további információkat arról, hogy mi várható szombaton, folytatódik-e a sztrájk – közölte Hardy Mihály.

A Lufthansa bejelentése szerint pénteki járatai kétharmadát törölte, mert a béremelést követelő légiutaskísérők 24 órás munkabeszüntetést tartanak. A Lufthansa mintegy 18 ezer légiutaskísérőt foglalkoztat. A legnagyobb német légitársaság légiutaskísérőit képviselő szakszervezet (Ufo) – saját közlése szerint – kétharmadukat tömöríti.

Forrás: MTI

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!