Újab Embraer E-Jet rendelés érkezett az amerikai SkyWest Airlinestól, amely a listaárakon számítva 800 millió dollár értékben vásárol összesen 18 darab E-175-öst. A gépek szállításai 2016-ban kezdődnek és a United Express útvonalhálózatában fognak járatokat teljesíteni.

United Express E-175. (Fotó: Embraer) | © AIRportal.hu

United Express E-175. (Fotó: Embraer)

A SkyWest legújabb igényével a légitársaság teljes rendelésállománya immáron 73 darab E-175 típusú gépen áll. A szeptember 14-én nyilvánosságra hozott 18 darabos rendelésben szereplő gépeket a SkyWest a United Airlines-szal kötött szerződése alapján a United Express útvonalhálózatában állítja szolgálatba.

A megállapodás értelmében a gépek a United Express arculatának megfelelő festést fognak viselni, fedélzetüket pedig a megrendelő igényei szerint összesen 76 utas szállítására alkalmasan konfigurálják, 12 First Class, 16 EconomyPlus és 48 Economy Class kiosztásban.

A gépek mindegyike azzal a teljesítményjavító csomaggal lett rendelve, amelynek részeként a típust új, az eddigieknél is hatékonyabb szárnyvéggel, optimalizált repülésirányító rendszerekkel és aerodinamikai fejlesztésekkel látják el a gazdaságosabb üzem érdekében.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Embraer tavaly bemutatott fejlesztésének köszönhetően a típus akár 6,4%-kal kevesebb üzemanyaggal is beéri a korábbi, első szériás E-175-öshöz képest. A brazil repülőgépgyár az első ilyen csomaggal rendelt gépet tavaly márciusban mutatta be egy ünnepélyes kigördítési ceremónia keretében, amelynek főszereplője ugyancsak egy United festést viselő E-175-ös volt.

Az Embraer 2004-ben bocsátotta forgalomba a négytagú E-Jet családját, amely a 70-130 üléses regionális utasszállítók kategóriájában egyedüliként kínál ekkora választékot. Az egyik legfőbb indoka annak, hogy miért éppen a 175-ös szériához készítették el elsőként a fogyasztás javító csomagjukat az, hogy az elmúlt két évben ez a típusváltozat volt a legnépszerűbb az amerikai légitársaságok körében. Nemcsak az E-Jet családon, hanem egyáltalán a kategórián belül is: az Egyesült Államokban 80%-os piaci részesedésre tett szert a rendelésekből.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!