Alighogy bemutatta új Boeing-787 Dreamliner gépét a Qatar Airways, újra reflektorfénybe került a Farnborough Air Show-n. A Skytrax felmérésében 2012-ben is szavazhatott az utazóközönség arra, hogy melyik az év legjobb légitársasága. A díjkiosztóra Farnborough-ban került sor a repülési szakma vezetőinek jelenlétében.

Idén is, immár második alkalommal a Qatar Airways kapta az “Airline of the Year” megtisztelő díjat. Ünnepélyes keretek között további két kitüntetést vehetett át Akbar Al-Baker úr, a légitársaság vezérigazgatója: a ‘Best Airline in the Middle-East’ díjat (immár hetedik egymást követő évben) és a ‘Best Airline Staff Service in the Middle-East’ díjat is.

Az elismeréseket több mint 100 ország 18 millió üzleti és nyaraló utazójának szavazatai alapján ítélte oda a Skytrax nevű minősítő szervezet a világ legjobb légitársaságainak.

A globális felmérésben több mint 200 légitársaság vett részt, a legnagyobbaktól a kis, lokális fuvarozókig.

A Skytrax az utazókat telefonos és online kérdőívek kitöltésével tíz hónapon át kérdezte utazási tapasztalataikról 38 minőségi mutató felállításával, mely kiterjed az utaskezelésre, fedélzeti kiszolgálásra, kényelemre, tisztaságra, ellátásra, étel- és italválasztékra, a szórakoztató rendszerekre és a személyzet hozzáállására.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Nagyon büszke vagyok, és hálás minden kedves utasunknak, akik választásukkal és szavazatukkal bennünket támogatnak. Ez a díj, most másodszor annak bizonysága, hogy a Qatar Airways valóra váltja azt a küldetést, amit 15 éve kitűzött maga elé: hogy a világ legjobb és legkedveltebb légitársasága legyen és ezt a színvonalat elérhetővé tegye a világ szinte minden utazója számára.

Tavaly már elnyertük ezt a kitüntetést. A csúcson maradni azonban talán még nagyobb kihívás, főleg a nagyszerű versenytársak között. Hogy ez most nekünk sikerült, azt jelzi, hogy sikerült továbbra is eleget tenni kezdetektől vállalt elkötelezettségünknek, hogy olyan kifogástalan szolgáltatást nyújtsunk utasainknak, amit mindannyian megérdemelnek.

A világ legjobb légitársaságának járó díj minden Qatar Airways dolgozónak szól, elismerésül nagyszerű munkájuknak, hisz ez a misszió az ő munkájukon és hozzáállásukon keresztül válhat csak valóra. Valamennyien büszkék lehetünk, hiszen az elismerés azt jelzi, hogy a Qatar Airways a világ legkedveltebb globális légitársasága.” – mondta Akbar Al Baker úr, a légitársaság vezérigazgatója.

Kép és szöveg: Qatar Airways

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!