2013 második félévében, Westjet Encore néven fogja elindítani új vállalkozását a kanadai WestJet légitársaságírja cikkében az ATW Online hírportál.

Az új leányvállalat nevét egy internetes szavazáson keresztül a légitársaság utasai választhatták ki. Az Encore bázisrepülőtere feltételezhetően a jelenleg is WestJet központként üzemelő Calgary város repülőtere lesz.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk a Westjet 2012 május 1-én írt alá egy megállapodást, miszerint 20 darab Bombardier Q400 típusú repülőgépre kötött vásárlási szerződést. A fix megrendelésen kívül további 25 darab gépre opcionális vásárlási jogot is szerzett, így az üzlet összértéke akár 1,59 milliárd dollár is lehet. Az új, turbolégcsavaros repülőgépeket kizárólag az új regionális cége számára rendelte az anyavállalat.

A sajtótájékoztatón egyelőre nem hangzottak el úticélok, de az biztos, hogy a fuvarozó az üzemelés első éveiben csupán az ország egyik felében tervez járatokat nyitni és csak később terjeszkednek tovább. Konkrét információk azonban csak 2013 elejére várhatóak.

A bejelentésre azért került nagy hangsúly, mivel az Air Canada is idén ősszel, feltételezhetően a 2013-as menetrendjével együtt fogja bejelenteni új, low-cost modell alapján működő leányvállalatának pontosabb adatait, mely nagy valószínűséggel a WestJet Encore legnagyobb riválisa lehet a jövőben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A WestJet festésterve az új Q400-as típuson. Valószínű, hogy a leányvállalat festése sem fog nagyban eltérni ettől az arculattól.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!