Az optimista verzió szerint jövő tavasszal elindulhat a Győrhöz közeli Pér repülőterének futópálya-hosszabbítást is magában foglaló fejlesztése, a projektbe beszállna az Audi is – írja szerdai számában a Kisalföld.

A cikk szerint az új üzemet építő járműgyár fejlesztésének fontos eleme a reptérbővítés, ezért „a költségek nagyobb részét vállalja a német autóipari óriásvállalat”. A lap úgy értesült, hogy az Audi – akár többségi – tulajdonrészt kíván szerezni a repteret működtető társaságban, amelynek 76 százalékos főtulajdonosa jelenleg a győri önkormányzat – számolt be az MTI.

A péri repülőtér legnagyobb felhasználója eddig is az Audi volt, naponta közlekednek a cég munkatársait szállító „charter járatok” Pér és a németországi központ között, továbbá szép számban megfordulnak a repülőtéren a kisebb-nagyobb alkatrészeket, csomagokat szállító ún. JIT cargo járatok is.

Jelenleg a legnagyobb rendszeresen Pérre látogató repülőgéptípus a Dornier 328 típusú turboprop, utasszállító repülőgép, azonban járt már a repülőtéren Airbus A319CJ típusú repülőgép is, azonban ennek a típusnak már picit szűkös a jelenlegi futópálya. A repülőtérnek a futópálya hosszabbítás mellett leginkább a forgalmi előtér (apron) bővítésére és a rossz látási viszonyok esetén is biztonságos leszállást segítő rendszerekre van szüksége az AIRportal.hu információi szerint.

A Private Wings Dornier 328-110 típusú, D-CREW lajstromjelű repülőgépe. Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!