Címlap 2024 július

Havi cikkek: július 2024

Néhány másodperces késés miatt nem szállhatott le Berlinben egy Eurowings-járat

A Eurowings egyik járata tíz másodperccel csúszott volna bele a berlini reptér éjszakai zárásába, ezért 90 méteres magasságban kellett átstartolnia és Hannoverbe repülnie.

Bemutatta 4 üléses típusának terveit a Magnus Aircraft

A pécsi repülőgépgyártó bemutatta a Magnus Fellower terveit és makettjét, illetve átvette a Fusion 212 típus 600 kilós változatának hazai típusalkalmassági tanúsítványát.

Ősszel befejezi az önálló üzemelést a Czech Airlines

A téli menetrend kezdetével megszűnik a száz éve működő cseh légitársaság IATA-kódja és így önálló járatüzemeltetése is.

Ismét Budapesten toboroz légiutas-kísérőket az Emirates

Nagyszabású flottabővítésével párhuzamosan 5000 új légiutas-kísérő felvételét tervezi 2024-ben a dubaji légitársaság, amely globális toborzókampánya részeként augusztusban Budapesten is tart nyílt napot.

Fedélzeti internettel szereli fel Boeing 787-eseit a LOT

A lengyel légitársaság szélestörzsű flottáján 2026 elejétől lesz elérhető a szélessávú wifi-hálózat.

Így spórol üzemanyagot járatain az Emirates

A környezeti hatások minimalizálására a dubaji légitársaság belső protokollt működtet, így a pilóták csökkenthetik az üzemanyag-fogyasztást és ezáltal a károsanyag-kibocsátást.

Hidrogénüzemű tesztrepülésen dolgozik a KLM és a Zero Avia

A holland légitársaság és a hajtóműgyártó együttműködésében emissziómentes tesztrepüléseket hajtanak majd végre folyékony hidrogén felhasználásával.

Nagy szaúdi megrendeléssel zárta Farnborough-t az Airbus

A légi szalon negyedik napján Szaúd-Arábia vezető fapados légitársasága, a Flynas 75 darab Airbus A320neo családba tartozó repülőgépre és 15 darab A330-900-asra írt alá szándéknyilatkozatot.

Négy új úti célra repül Budapestről a téli menetrendben a Wizz Air

A spanyolországi Gironába, az olaszországi Genovába, a marokkói Marrákesbe és a németországi Memmingenbe indít járatokat Budapestről a diszkont légitársaság.

A téli menetrend végéig bérelt A330-asokkal repül Budapestre a Qatar Airways

Az Oman Air Airbus A330-200-asai augusztustól március végéig teljesítik a Qatar Airways Doha és Budapest közötti járatait.

Új üzleti osztályú üléseket mutatott be a Turkish Airlines

A saját fejlesztésű Crystal Business Class az újonnan érkező Airbus A350-eseken mutatkozik be, és a meglévő Boeing 777-esekre is beépítik, a légitársaság emellett 2025-től összes repülőgépén kiépíti az ingyenes internetelérést.

Hekkertámadás miatt hétfő este óta akadozik a spliti repülőtér működése

Az informatikai rendszer leállása miatt több járat más repülőtereken szállt le, törlések és késések történtek, az incidens még szerdán is okozott fennakadásokat.

Fontos fejlesztéseket jelentett be az Embraer

A brazil gyártó számos fejlesztéssel javítja több E-Jet típusa hatékonyságát, az E190F áruszállítóvá alakítási program megkapta az első hatósági tanúsítást, az alternatív meghajtású 50 fős gép fejlesztését célzó Energia projektben pedig új koncepciókat is vizsgálnak.

Közvetlenül a felszállás után lezuhant egy CRJ-200-as Nepálban

Röviddel a katmandui repülőtérről végrehajtott felszállás után balesetet szenvedett a nepáli Saurya Airlines CRJ-200-asa, a repülőgép összetört és kigyulladt.

Szélestörzsűek megrendeléseivel folytatódott a Farnborough Air Show

Az Airbus a Virgin Atlantic és a JAL, a Boeing pedig a Qatar Airways számára értékesített új generációs szélestörzsű típusaiból.

Bemutatta új generációs üzleti osztályát a Qatar Airways

A Qsuite Next Gen fantázianevű termékkel a katari légitársaság 2025-től forgalomba álló Boeing 777-9-eseinek fedélzetén találkozhatnak majd a business-utasok.

Elstartolt az idei farnborough-i légiszalon

A Farnborough Air Show első napján az előzetes várakozások ellenére a Boeing számos megrendelést nyilvánosságra hozott, az Airbus csak néhány újabb eladást jelentett be, Ausztria és Hollandia együtt rendel kilenc Embraer C-390-est.

KarriAIR: Légiközlekedési állás, reptéri munka

Kutatás-fejlesztési szakértő

HungaroControl Zrt.

MOC Duty Engineer

Wizz Air Hungary Ltd.

MOC Manager

Wizz Air Hungary Ltd.

Parkoló ügyintéző

Budapest Airport Zrt.

Flight Supervisor

EL AL Israel Airlines

Projekt koordinátor (repülőgép karbantartás)

Aeroplex of Central Europe Kft.

Repülőgép mérnök – műszaki

Smartwings Hungary Kft.

Repülőgépszerkezet-inspektor

Aeroplex of Central Europe Kft.

Fleet Manager

Wizz Air Hungary Ltd.
Hirdetés
Translate »