2015 április: két új A320-as repülőgép, 21%-os kapacitás bővülés, 23%-kal több utas és 1,7 százalékponttal jobb töltöttségi mutató 2014. áprilisához képest.

Kapcsolódó cikk Itt a Wizz Air új festése!

A Wizz Air A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air A320-as repülőgépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A Wizz Air 2015 áprilisában két új A320 repülőgéppel bővítette flottáját, és további növekedésről számolt be:

Az áprilisi eredmények számokban

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)
** foglalások alapján

Növelte forgalmát a többi európai diszkont légitársaság is

Növelték utasforgalmukat áprilisban Európa legnagyobb diszkont légitársaságai, a Ryanair kétszámjegyű bővülést ért el az év negyedik hónapjában az egy évvel korábbihoz képest – adta hírül az MTI.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az ír diszkont légitársaság honlapján közölt adatok szerint 16 százalékkal 9 millióra növelték utasforgalmukat áprilisban, a járatok töltöttsége 7 százalékponttal 91 százalékra javult.

A közelmúltban arculatváltáson átesett angol easyJet áprilisban 6 millió utast szállított szemben a tavaly áprilisi 5,7 milliónál, a narancssárga-fehér Airbusok 90 százalékos töltöttséggel üzemeltek, amely 1 százalékponttal haladja meg a 2014 áprilisit.

A Norwegian Air Shuttle-t 2,1 millióan választották áprilisban, hét százalékkal többen, mint tavaly ugyanilyenkor, a társaság Boeingjei 82,4 százalékos töltöttségi mutatót produkáltak, 2,6 százalékponttal magasabbat, mint egy évvel korábban.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!