A Wizz Air, Közép-Kelet Európa legnagyobb diszkont légitársasága a mai napon bejelentette, hogy huszonöt milliárd forintos beruházással bővíti kapacitását Budapesten. A társaság március végéig két új Airbus A-320-as repülőgépet állít forgalomba budapesti bázisán, ami 66%-os kapacitás-bővítést jelent. Az éves utasforgalom a jelenlegi 1,4 millióról 2 millióra nő, ez mintegy 700 új, közvetett és közvetlen munkahelyet eredményez.

A légitársaság egy új járatot indít Bukarestbe, és több útvonalon növeli a járatsűrűséget, közel megduplázva a hetente elérhető frekvenciák számát, 67-ről 129-re.

Az új, bukaresti járat kezdetben hetente háromszor indul. London Luton repülőterére hárommal bővül a heti járatok száma: mostantól a Wizz Air napi háromszor repül Londonba. Az Eindhovenbe és a Brüsszel Charleroi repülőtérre induló járatok száma megduplázódik, és naponta kétszer indul. Jelentősen növekedik a járatsűrűség Madridba, Barcelonába, Rómába, Milánóba és Malmöbe, ezekbe a városokba legalább egy Wizz Air gép indul naponta.

“A Wizz Air továbbra is elkötelezett Magyarország, a vállalkozás anyaországa felé. 2004-es piacra lépésünk óta folyamatos növekedést tudunk felmutatni és a jövőben is kiszolgáljuk a megnövekedett utasforgalmi igényeket, új munkahelyek létrehozása mellett” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!