A turisták karácsonyi vásárlásának szinte már hagyománya van Londonban. Utasok milliói kelnek útra decemberben, hogy a brit fővárosban tölthessék az ünnepeket, és sokan közülük kifejezetten a látvány, a nagyvárosi karácsonyok semmihez nem fogható hangulata miatt érkeznek ide – adta hírül közleményében a British Airways.

Már csak három hét van hátra karácsonyig, és több mint 2,6 millióan foglalták le jegyüket a British Airways-nél, hogy az ünnepi időszakot Londonban tölthessék.

December 21-e lesz a legforgalmasabb nap, amikor is 24 óra alatt közel 102 000 utas fog megfordulni a légitársaság járatain, de még karácsony napján is több mint 27 000 ember fog utazni a British Airways gépek fedélzetén. A karácsonyi szünet után, január 2-ára várják a legtöbb utast, előreláthatólag 91 000-et. Az előzetes számítások szerint 2013-ban az Egyesült Királyságba látogatók száma jelentősen nőni fog, elérve a 31,7 milliót. Mivel London ennyi turistát vonz az ünnepi időszakban, a British Airways felkérte légiutaskísérőit, hogy mutassák be kedvenc londoni helyeiket egy ünnepi témájú videóban, melyet az alábbi képre kattintva nézhet meg.

Mark Rainbow, vezető légiutaskísérő pedig összefoglalta a szerinte kihagyhatatlan programokat: „Decemberben London téli csodaországgá változik, ahol az éttermek úgy csillognak, mint a kis lámpások. Megannyi turista érkezik, hogy elmerüljön a karácsonyi vásár forgatagában és megcsodálja a karácsonyi díszekbe öltöztetett várost. A British Airways személyzetének tagjaként számos várost ismerhetünk meg a munkánk során. Az elmúlt években felfedeztük a legjobb helyeket, ahol ehetünk, ihatunk és szórakozhatunk, de nekem továbbra is London az egyik legromantikusabb város a világon. Amikor Londonnak varázslatos hangulatot kölcsönöz az ünnepi kivilágítás, a fagyos kék ég és az éttermek hívogató meleg fénye, nem is tudnék jobb helyet elképzelni a Földön. Egy tökéletes téli napom programjai között egyaránt szerepelnek London világhírű látnivalói és eldugott ékkövei. A titokzatos London nekem egyet jelent a forró csokoládéval egybekötött téli piknikezéssel, vásárlással a Primrose Hill és Islington szűk utcácskáiban, melyet egy korcsolyázás koronázhat meg a Természettudományi Múzeumnál. Természetesen ugyanennyire rajongok az olyan kihagyhatatlan programokért, mint egy teázás a Langham Hotel-ben, elmerülés a Hamleys játékbolt varázsában vagy vásárlókörút a Fortnum és Masonban.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus A380-as a British Airways festésében.
Grafika: Airbus

London mellett az utasok egzotikus helyekre is elszökhetnek a hűvös téli időből a British Airways egész világra kiterjedő hálózata segítségével. Emil Delibashev, Magyarországért felelős kereskedelmi igazgató elmondta: “Ismét egy nagyon sikeres évet fog zárni a British Airways Magyarországon. 2013 első negyedévére vonatkozó előrefoglalásaink szintén nagyon erősnek mutatkoznak, továbbra is fenntartva a kétszámjegyű növekedést, így hasonlóan sikeres hónapokra számítunk, mint 2012 ugyanezen időszakában. Annak pedig különösen örülök, hogy már most sok foglalásunk van új célállomásainkra; régiónkban Szöul és a Srí Lanka-i Colombo a legnépszerűbbek. Miami, New York, Rio és Los Angeles pedig továbbra is magyar utazók kedvenc tengerentúli célpontjai.”

A British Airways utasainak is lehetősége van arra, hogy megosszák másokkal saját útitervüket a légitársaság facebook oldalán vagy megörökítsék tökéletes napjukat az iPhone-ra letölthető Perfect Day alkalmazás segítségével.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!