A low-cost modell szerint működő légitársaság a tervezett útvonalbővítéshez nem rendelkezik elég nagy flottával, így a nyári menetrend kezdetére további 4 darab Airbus A320-as repülőgép csatlakozik a Vueling jelenlegi 55 repülőgépet számláló flottájáhozszámolt be az ATW Online szakmai hírportál.

A BOC Aviation, Kína egyik legnagyobb lízingcége, egy közleményben tájékoztatta a sajtót arról, hogy a 4 darab Airbus 2013. első félévében érkezik majd a légitársasághoz. Az új repülőgépek IAE V2522-A5 hajtóművekkel lesznek felszerelve. A Vueling többi gépét azonban nem ilyen, hanem CFM56-os hajtóművek hajtják. Feltételezhetően a lízingcég nem tudott ilyen rövid időn belül ilyen erőforrásokkal felszerelt A320-asokat biztosítani, ezért döntöttek az európai hajtómű mellett.

A Vueling vezérigazgatója, Alex Cruz ezek ellenére teljes elégedettségét fejezte ki az üzlettel kapcsolatban, és megjegyezte, hogy nagyon hamar sikerült megállapodniuk a BOC-al, továbbá megerősítette a korábbi sajtótájékoztatón elhangzottakat, miszerint a légitársaság 100 fölé szeretné emelni a Barcelona El Prat repülőtérről elérhető desztinációik számát. A bővítés által pedig az El Prat-ot 2014-re Európa egyik bázisrepülőterévé szeretné alakítani a rövid, és középtávú járatai számára a cég.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!