Nagy mérföldkőhöz ért az Airbus A380-as. Immáron ötödik éve szolgálja a világ egyik legdinamikusabban fejlődő országának nemzeti légi fuvarozóját – írja közleményében a légitársaság.

2007. október 25.: Az Airbus gyár legújabb üdvöskéje, a szélestörzsű, kétszintes A380-800 megkezdi munkáját a Singapore Airlines flottájában. Az első járat körülbelül reggel 8 órakor szállt fel Szingapúr Changi repülőteréről, célállomása pedig Sydney volt. A járat jegyeladásaiból származó teljes bevételt karitatív célokra ajánlotta fel a légitársaság.

“Örömünkre szolgál, hogy megünnepelhetjük az A380 flottánk indulásának ötödik évfordulóját. Ez a szélestörzsű flotta igen nagy népszerűségnek örvend ügyfeleink körében és a jövőben is jelentős szerepet fog játszani útvonalainkon.” – mondta Mak Swee Wah, a Singapore Airlines alelnöke.

A szingapúri légitársaság A380 flottája a mai napig 9 millió utast szállított a világ számos pontjára, mialatt 24 000 megtett járatot és 240 000 repült órát tudhat maga mögött a flotta. Jelenleg 10 célállomásra repülnek a szingapúri A380-asok, így London, Frankfurt, Tokió és Zürich is az Airbus kétszintes gépének fedélzetén érhető el.

Az fél évtizedes évforduló megünneplésére a légitársaság különleges csomaggal várja a mai napon szingapúri Superjumbo fedélzetén utazó közönséget. Ezek az utasok többek között egy különleges törülközővel és évfordulós jelvénnyel is gazdagabbak lehetnek. Ezen felül különleges évfordulós csokoládét is felszolgálnak az A380-al üzemeltetett járatok fedélzetén.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szingapúri flotta sikerét mi sem tükrözi jobban, mint a légitársaság pár napja bejelentett megrendelése, mely újabb 5 db A380-ra vonatkozik.

Az Airbus A380-800 típusból 19 db-ot üzemeltet a Singapore Airlines.
Fotók: Bodorics Tamás – Bodi, Singapore Airlines

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!