A BOC Aviation, a Bank of China szingapúrban bejegyzett leányvállalata még 2012 decemberében 50 darab keskenytörzsű repülőgépet rendelt az Airbustól.

A rendelés fele, azaz 25 repülőgép az A320 NEO család tagjaiból áll, a többi pedig a még ma is gyártásban lévő típusból. Pontosabb részleteket nem ismert az arányokról, azonban azt tudható, hogy a lízingcég csak az A320-as, valamint A321-es gépekből rendelt. A hajtóműválasztás tekintetében a vállalat későbbre ígért bejelentést.

Az Airbus részéről John Leahy nyilatkozott a szerződéskötéssel kapcsolatban: A BOC Aviation a decemberi megrendeléssel jó úton jár afelé, hogy tovább erősítse jelenlegi pozícióját az egyre erősödő piacon.

A lízingcég a mostani megrendeléssel 187 darabos járműparkot szeretne kialakítani, melyből jelenleg 131 darab már ki van adva valamilyen légitársaságnak. A 187 darab repülőgépből 181 darab tartozik az A320-as családba, a flotta többi részét pedig A330-as repülőgépek fogják kitenni, amikor a gépek leszállításra kerülnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egy Airbus A321 NEO típusú repülőgép a lízingcég színeiben. (Fotó: Airbus)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!