A Garuda Indonesia összesen 46 darab Boeing 737-8 MAX repülőgépre adott le megrendelést, továbbá a legutolsó vásárlásából még le nem szállított 4 darab Boeing 737-800-as helyett is inkább az új hajtóművekkel ellátott verziót választotta flottájának fejlesztéséhez.

Az ötven darab egyfolyosós utasszállító repülőgép listaárakon számítva körülbelül 4,9 milliárd dollárt ér. A rendelés egyébként már korábban is szerepelt a Boeing regiszterében, de a vásárló kiléte csak október 12-én lett felfedve.

Dinesh Keskar, a Boeing ázsiai-óceániai térségért felelős értékesítési vezetője a gépátadás kapcsán úgy nyilatkozott, hogy a Boeing 737 MAX megbízhatósága és hatékonyága a Garuda Indonesia jövőjében kiemelt szerepet fog játszani, mivel a légitársaság így továbbra is az elsőszámú fuvarozó tud maradni Indonéziában és Délkelet-Ázsiában.

A Boeing 737-8 MAX hivatalos grafikája a Garuda Indonesia festésében. (Grafika: Boeing) | © AIRportal.hu

A Boeing 737-8 MAX hivatalos grafikája a Garuda Indonesia festésében. (Grafika: Boeing)


Az indonéz társaság jelenleg 77 darab Boeing 737-800-as repülőgépet üzemeltet, továbbá a szélestörzsű flottájában is megtalálhatóak az amerikai gyártó típusai, úgy mint az a hét darab Boeing 777-300ER, melyből az első példány 2013 nyarán érkezett meg Jakartába.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság még 4 darab Boeing 747-400-ast is használ, viszont azokat jelenleg a hadzs járatokat teljesítő vállalatok számára adják bérbe, de a gépek a lízingszerződések lejárta után kivonásra kerülnek a Garuda járműparkjából.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!