A SilkAir, és a Boeing repülőgépgyár november 14-én írta alá a papírokat arról, hogy légitársaság összesen 54 darab Boeing 737-es típusú repülőgépet rendel, mellyel a jelenleg a flottában szolgálatot teljesítő 22 darab Airbus A319-est, valamint A320-ast fogják leváltani – áll a gyártó közleményében.

Az 54 darabos megrendelés 23 darab 737-800 NG-re, valamint 31 darab 737-8 MAX típusra vonatkozik. Az üzlet értéke listaárakkal számolva 4,9 milliárd dollár, mely egyben az eddigi legnagyobb megrendelés a légitársaság történetében.
A SilkAir szóvivője, Leslie Thng kiemelte, hogy az új repülőgépekkel sokkal hatékonyabban, sokkal messzebbre repülhetnek, mely lehetővé teszi új járatok nyitását, és ezáltal a légitársaság terjeszkedését az ázsiai régióban.

A jelenlegi rendeléssel a Boeing is hatalmas mérföldkőhöz ért, ugyanis idén fordult elő először, hogy a 737-esekre szóló megrendelések száma egy naptári év alatt átlépi az 1000 darabot. Jelenleg 1031 darab Boeing 737-esre van szerződése az amerikai repülőgépgyárnak. A korábbi rekord 846 megrendelés volt 2007-ben.

Így fog kinézni a Boeing 737-8 MAX a légitársaság jelenlegi festésében.


Mind az 54 repülőgép a Boeing új, Sky Interior belső berendezését fogja megkapni, mely az új anyagok felhasználása mellett nagyobb fej feletti pakolórekeszekkel, valamint új LED technológián alapuló belső hangulatvilágítással van felszerelve.

A SilkAir, a Singapore Airlines leányvállalata, azonban sok más leányvállalattal ellentétben nem low cost modell szerint működik, hanem teljes ellátásban részesíti az őket választó utasokat. Jelenleg 12 ország 42 városába repülnek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!