Idén ünnepli caracasi és bogotái járatnyitásának 60. évfordulóját az Air France: a francia nemzeti légitársaság Lockheed Constellation típusú repülőgépe 1953. január 11-én szállt fel és vette először útját Venezuela és Kolumbia fővárosai felé.

60 éve, hogy elindult az Air France első Caracasba és Bogotába tartó járata. A 8626km-es utat a francia légitársaság Lockheed Constellation típusú repülőgépe 24 óra repüléssel teljesítette. Párizsból felszállva Lisszabonban, az Azori-szigeteken majd Fort de France-on tett kitérőt követően érkezett először Caracasba, majd onnan Bogotába a francia lajstromú utasszállító.

Ezzel a járatával az Air France volt az első, amely menetrendszerű összeköttetést teremtett az Andok hegység két országa és Európa között.

Az Air France akárcsak 60 éve, napjainkban is egy négyhajtóműves típussal repüli az útvonalat. Caracasba és Bogotába immáron napi rendszerességgel közlekednek a flotta Airbus A340-300 típusú repülőgépei. A vállalat 1996 óta Párizsból közvetlenül repüli mind a két desztinációt.

Az első járatindítás 60 éves évfordulóját az Air France emlékkiállítással, fotó- és rajzversenyekkel, valamint koncert rendezvényekkel teszi emlékezetessé; és annak érdekében, hogy a járatokon utazók is részesülhessenek az ünnepből a fedélzeten jellegzetes, a két dél-amerikai ország ételkülönlegességeiből álló kóstolót állítanak össze.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!