Mérföldkőhöz ért az easyJet: májusban elérte a bűvös 60 milliót az elmúlt évben a légitársasággal utazók száma. Európa első számú légi közlekedési hálózatának ezzel sikerült 2005 óta megdupláznia utasai létszámát. Az easyJet közleménye.

Az easyJet 1995-ös indulásakor mindössze két repülőgéppel repült két brit célállomás felé; mára Európa első számú légi közlekedési hálózatává nőtte ki magát. 18 év után a légitársaság megkerülhetetlen tényezővé vált a repülésben: 212 repülőgépet üzemeltet és 33 ország 137 repülőterére szállít utasokat Európa és Észak-Afrika szerte.

Nagy léptekkel vette be az elmúlt évtizedet az easyJet: 2003 augusztusában a légitársaság utasainak száma elérte a 20 milliót, 2005-ben a 30 milliót, majd idén májusban sikerült megduplázni ezt, így 60 millió fölé emelkedett az éves utaslétszám.
Az easyJet erősségét az a 10 millió üzleti utas is bizonyítja, akik többek között az olyan magas szintű szolgáltatások miatt választják a légitársaságot, mint a flexiFare jegyek, a foglalható ülések és az easyJetPlus kártya.

Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója így kommentálta az üzleti sikert:
„Büszkeséggel tölt el minket, hogy éves szinten légitársaságunkat 60 millió utas választotta. Sikerünk elsősorban az alacsony árakban és az udvarias kiszolgálásban rejlik, amit modern és pontos menetrend szerint működő járatainkon biztosítunk, mintegy 600 útvonalon.”

Májusban is szárnyalt az easyJet
Jól indult a tavasz Európa első számú légi közlekedési hálózatánál, idén májusban az éves utaslétszám 5,6%-ot emelkedve elérte a 60 048 534-t. A májusban utazók száma 5 609 351-re nőtt, ami 3,4%-os javulást jelent az előző év azonos hónapjához képest. A repülőgépek telítettsége is javult a tavalyi eredményekhez viszonyítva, éves szinten 89,2%-ot ért el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!