A Malév megalakulásának 65. évfordulója alkalmából az egyik Bombardier Dash8 Q400-as repülőgépét, a HA-LQD-t az 1960-as éveket idéző Malév-festéssel látták el. A korhű dizájn eredetileg 1960 és 1974 között volt a Malév Il-18-as repülőgépeinek hivatalos festése. A retro-festésű repülőgép február 3-án a késő esti órákban érkezett a ferihegyi bázisra.

Az AIRportal.hu még 2008. júliusában írt egy nyílt levelet és indított aláírásgyűjtést annak érdekében, hogy a Nemzeti Légitársaság fesse be az egyik repülőgépét a Malév korábbi színeibe. Az online aláírásgyűjtésünk keretében több, mint 400 aláírás gyűlt össze.

A kezdeményezésünk hírét többször eljuttattuk a Malév Kommunikációs Osztályának, azonban a Malév körüli folyamatos bizonytalanság valamint vezető és tulajdonos váltások miatt nem hittük, hogy megvalósul valaha a Malév retró festésű repülőgépe.

Így nézett volna ki a festés egy Boeing 767-esen:

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

A repülésbarátok nagy többsége szívesebben látta volna a retró festést egy, a Malév flotta gerincét képező Boeing 737-es repülőgépen – talán annak a marketing értéke is nagyobb lett volna (mivel az több desztinációra “berotálható”, mint a Q400). Mindemellett biztosak vagyunk benne, hogy ennek a gyönyörű 60-as évekbeli festésnek a Q400-ason is nagyon pozitív lesz a fogadtatása, a gép méltó mementója lesz a Malév 65 éves történelmének.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Látványterv a HA-LQD-ről a retró festésben:

Fotók a HA-LQD-ről a festőhangárban

Minden tagunknak sikeres “vadászatot”, szép fényeket kívánunk a gép megörökítéséhez!
(február 4-én, pénteken 10-11 óra közt figyeljetek)
Fotóitokat, élménybeszámolóitokat várjuk ebben a topikban!

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!