Szeptember 26-án, Seattle-ben jelentette be a Boeing, hogy hosszas tárgyalások után a kanadai WestJet összesen 65 darab Boeing 737 MAX egyfolyosós utasszállító repülőgépet rendel, körülbelül 6,3 millió amerikai dollár értékben.

A megállapodás összesen 40 darab Boeing 737 MAX 8 és 25 darab 737 MAX 7 típusú keskenytörzsűt foglal magában, melyek akár már 2017-ben szolgálatba állhatnak a légitársaságnál, amely azt jelenti, hogy a WestJet a típus első észak-amerikai üzemeltetői között lesz.

A fuvarozó elnök-vezérigazgatója, Gregg Saretsky kiemelte, hogy döntésüket nagyban befolyásolta az a kiváló kapcsolat, melyet évek óta ápolnak a Boeing céggel, hiszen jelenlegi flottájuk is szinte csak új generációs Boeing 737-esekből áll.

A cég járműparkjának megújításában rendkívül hatékonyan fog közreműködni az új 737-es család, hiszen a CFM International cég által gyártott LEAP-1B hajtóművekkel akár 13%-os javulást lehet majd észlelni az üzemanyag fogyasztás terén.

A kanadai cég mostani bejelentésével együtt a Boeing gyár már 1567 darab 737 MAX repülőgépre jegyezhet biztos megrendelést.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!