Az elérhető legmagasabb, 7 csillagos biztonsági minősítést kapta a világ légitársaságainak biztonságát és szolgáltatásait értékelő AirlineRatings.com felmérésében a Wizz Air – közölte lapunkkal a low-cost légitársaság.

Fotó: AIRportal.hu

A biztonsági minősítés minden légitársaság esetében átfogó elemzésen alapul, a légi közlekedési hatóságoktól, vezető iparági szervezetektől, kormányzati szervektől származó információk és történeti adatok felhasználásával.

Az értékelési kritériumok olyan fontos tényezőket vesznek figyelembe, mint a légitársaság IOSA tanúsítványa, az FAA támogatás, a flotta életkora és állapota, a származási ország Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) szerinti biztonsági minősítése, illetve egyéb paramétereket.

A 7 csillagos minősítést a Wizz Airhez hasonlóan azon légitársaságok kapják amelyek minden feltételnek maximálisan megfelelnek.

A Wizz Air a világ egyik legfiatalabb flottáját üzemelteti, jelenleg 104 darab Airbus A320 és A321 CEO típusú repülőgéppel, melyek átlagos életkora 4,5 év. A légitársaság több mint 250 darab Airbus A321 NEO típusú repülőgépre rendelkezik érvényes megrendeléssel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez a világ leghatékonyabb keskeny törzsű repülőgépe, melyből az első 2019 januárjában csatlakozik a Wizz Air flottájához. Első járatának 2004-es indulása óta a Wizz Air jelentős időt és erőforrást fordított arra, hogy világszínvonalúvá fejlessze biztonsági kultúráját, biztonsági folyamatait, valamint dolgozóinak képzését és fejlődését. A Wizz Air Európa vezető karbantartó partnereivel dolgozik annak érdekében, hogy fiatal és korszerű flottáját kifogástalan állapotban tartsa.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!