Pozitívan zárta 2012 utolsó negyedévét az easyJet – adta hírül a légitársaság.

Carolyn McCall, az easyJet vezérigazgatója elmondta: “Az EasyJet erősen startolt köszönhetően a managementben történt döntéseknek, a versenytársak csökkenő kapacitásainak, valamint a kedvező működési környezet optimális kombinációjának.

A negyedéves jó szereplés és az easyJet előnyös piaci pozíciója megerősít bennünket abban, hogy magabiztosak maradjunk az üzleti kilátásaink tekintetében.”

A 2012. december 31-ével végződött pénzügyi negyedév eredményei, fontosabb pénzügyi adatok:

• A teljes árbevétel 9,2%-kal, 833 millió GBP-re emelkedett, elsősorban az egy egységnyi bevételeknek, valamint a tovább javuló kihasználtságnak köszönhetően.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

• Az egy ülőhelyre jutó teljes árbevétel 3,9 %-kal, változatlan árfolyamon számolva pedig 8%-kal, 53,87 GBP-re nőtt. Az eredményeket többek között a „europe by easyJet” kampány, a bevételek hatékony kezelése, valamint a hálózatban történt fejlesztések is segítették.

• Az ülőhelyszám 5,0%, 15,5 millióra nőtt, az utaslétszám 6,2 %-kal, 13,7 millióra emelkedett, a kihasználtság pedig 1 százalékponttal 88,6 %-ra nőtt.

• Az egy ülőhelyre jutó költségek az üzemanyagköltség nélkül 0,5%-kal, változatlan árfolyamon számolva 2,9%-kal csökkentek, melynek hátterében az alacsonyabb, külső tényezőből fakadó extra költségek állnak, többek között a jó időjárásnak köszönhetően.

• A következő félévre vonatkozó előzetes foglalások a kapacitások 80%-át lefedik, a légitársaság az első félévi adózás előtti veszteségét ezért várhatóan 50 millió és 75 millió GBP között tudja tartani, a tavalyi év első felében mért 112 millió GBP-s veszteséghez képest.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!