A KLM Holland Királyi Légitársaság 95. születésnapját ünnepli október 7-én. Hogy a napot még jelesebbé tegye, a vállalat Amstelveen-i központjában „Fedezd fel a KLM 95 évnyi utazását” címmel exkluzív kiállítás nyílik. Az egyedi gyűjtemény – fényképek, poszterek, étkészletek – a vállalat fennállásának mérföldköveit jelenítik meg. A kiállítás a közönség számára szeptember 19. és október 12. között tart nyitva.

„Különösen hálás vagyok a KLM dolgozóinak a vállalat iránti elkötelezettségükért. A személyzetünknek az a bizonyos „kék lelke” a vállalkozói hozzáállásukkal kombinálva, illetve a rugalmasságuk adja a KLM gerincét. Ez tette a vállalatot erőssé és építette egy csodálatos márkává az elmúlt 95 évben. Ez köszön vissza ezen a különleges kiállításon is. Meggyőződéssel haladunk tovább a kemény munka útján, hogy a KLM 100. születésnapján egy még erősebb, még nagyobb és még fenntarthatóbb egység legyünk.” –nyilatkozta Camiel Eurlings, a KLM elnök-vezérigazgatója.

A kiállítás által bemutatott utazás 1919-ben kezdődik, és egészen napjainkig tart, valamit előretekint a következő öt évre, és a bűvös századik születésnapra is. Az exkluzív gyűjtemény az 1920-as, 1930-as, 1950-es, 1970-es, 1990-es évek és a jelen között van felosztva. A látogató átélheti a repülőgéppel való utazás alakulását-fejlődését onnantól, amikor a repülés még luxusnak számított, és csak kevesek számára adatott meg a különleges lehetőség, miközben egy-egy utazás akár három hétig is eltartott.

Fotó: KLM Royal Dutch Airlines | © AIRportal.hu

Fotó: KLM Royal Dutch Airlines


A kiállítás ugyanakkor felidézi az 1950-es években lezajlott változásokat is, amikor a repülés a szélesebb közönség számára elérhető lett, és bemutatták az Economy osztályt – illetve az 1970-es éveket, amikor világpremierként debütált a Boeing 747-es típusú óriásgép, ami már a megnövekedett utas szám befogadására is képes volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Irány London!
A múzeumba érkezéskor a látogatók egy beszállókártyát kapnak, amelyre felírhatják, mit kívánnak a KLM-nek a következő 5 évre. Ez a beszállókártya egyben a látogató jegye is, amellyel nyerhet egy két éjszakás utat Londonba. Hogy miért éppen a brit főváros? – mert London volt az első KLM járat célállomása.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!