Annak ellenére, hogy az Airbus biztos az A350 WXB lítium-ion akkumulátorainak üzemképességében, mégis a régi típusoknál is használatos akkukat szerelik majd új repülőgépükbe.

Az Airbus közleményében kihangsúlyozza, hogy a francia Saft céggel közösen az A350 XWB típushoz kifejlesztett lítium-ion akkumulátorok szerkezetileg tökéletes állapotban vannak. Az elmúlt hónapok [Boeing 787-es típussal történt] eseményei miatt mégis a régebbi technológiával készült és nehezebb, azonban megbízhatóbbnak tűnő nikkel-kadmium alapú erőforrásokat fogják alkalmazni, hogy a repülőgép tesztprogramja ne csússzon jelentősen.

A cég 2013. február 15-én döntött arról, hogy elállnak az eredeti tervtől, mely szerint a repülőgépek a Saft akkumulátorokkal repültek volna. Az régi, bevált erőforrásokkal biztosítani tudják az A350 XWB program sikerességét, és a repülőgépek megbízhatóságát is nagyban növelni tudják.

Ezzel egy időben az Airbus szakemberei elkezdték tanulmányozni a lítium-ion akkumulátorok viselkedését a levegőben, és hozzátették, hogy a mért adatokat nyilvánosságra fogják hozni.

A mostani döntés eredményeképp az Airbus szakemberei szerint a módosítás nem fogja befolyásolni a repülőgép szolgálatba állításának időpontját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!